Promusic.pl Strona Główna Promusic.pl
Forum użytkowników promusic.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klawiatura midi do laptowa
Autor Wiadomość
smiler 

Wysłany: 2010-03-06, 20:47   Klawiatura midi do laptowa

Witam wszystkich. Poszukuję małej klawiatury midi (do laptopa). Jako, że muzykowaniem w podróży zajmuję się sporadycznie, nie bardzo uśmiecha mi się wydawać dodatkową kasę na Cubase-a do laptopa, dlatego najchętniej kupiłbym klawiaturę z dołączonym Cubasem LE, do zapisywania pomysłów i wstępnych aranżacji w zupełności by mi on wystarczył. Czy znacie może coś godnego polecenia? Niestety od razu odpada yamaha kx25, bo straszy z niej klunkier, a ja szukam jakiejś miniaturki nie większej od laptopa.

z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam

stopi 

Wysłany: 2010-03-14, 18:03   

W jakiej cenie to miałoby być? Nie wiem, czy kupisz klawiaturę sterującą z programem w zestawie. Bardziej program taki kupisz z kartą dźwiękową. Najmniejsze klawiatury sterujące to chyba klawiaturki typu Korg Nano. Większe są też ,takie, jak E-MU Xboard-25, M-Audio Oxygen II 25 np. W przypadku EMU dostaniesz chyba sporo softu. Trzeba sprawdzić jak to jest. Wyszło też coś takiego jak Teenage Engineering oraz ICON iKey. Nic mniejszego już chyba nie znam...

Odpowiedz do tematu