|
Klawiatura midi do laptowa |
| Autor |
Wiadomość |
smiler

|
Wysłany: 2010-03-06, 20:47 Klawiatura midi do laptowa
|
|
|
Witam wszystkich. Poszukuję małej klawiatury midi (do laptopa). Jako, że muzykowaniem w podróży zajmuję się sporadycznie, nie bardzo uśmiecha mi się wydawać dodatkową kasę na Cubase-a do laptopa, dlatego najchętniej kupiłbym klawiaturę z dołączonym Cubasem LE, do zapisywania pomysłów i wstępnych aranżacji w zupełności by mi on wystarczył. Czy znacie może coś godnego polecenia? Niestety od razu odpada yamaha kx25, bo straszy z niej klunkier, a ja szukam jakiejś miniaturki nie większej od laptopa.
z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam |
_________________ www.muzykafilmowa.com.pl |
|
|
|
 |
stopi

|
Wysłany: 2010-03-14, 18:03
|
|
|
| W jakiej cenie to miałoby być? Nie wiem, czy kupisz klawiaturę sterującą z programem w zestawie. Bardziej program taki kupisz z kartą dźwiękową. Najmniejsze klawiatury sterujące to chyba klawiaturki typu Korg Nano. Większe są też ,takie, jak E-MU Xboard-25, M-Audio Oxygen II 25 np. W przypadku EMU dostaniesz chyba sporo softu. Trzeba sprawdzić jak to jest. Wyszło też coś takiego jak Teenage Engineering oraz ICON iKey. Nic mniejszego już chyba nie znam... |
_________________ Glissando - technika zaadoptowana przez skrzypków do grania trudniejszych gam... http://www.drugitydzien.com |
|
|
|
 |
|
|